Bir erkek depresyona girdiği zaman onun ve çevresindekilerin bunu fark etmesi pekte de kolay değildir.
Çünkü hastalık kendini her zaman isteksizlik, depresif ruh hali, uyku bozuklukları veya iştahsızlık gibi tipik semptomlarla göstermez.
Erkeklerde tipik şikayetler daha az tipik şikayetlerle üst üste gelebilir. Hangi işaretlerin ortaya çıkabileceğini açıklıyoruz.
Hayatta her zaman kendimizden ve başkalarından memnun olmadığımız ve saniyeler içinde tavana gidebileceğimiz zamanlar vardır.
Ancak bu durum kural değil istisna olmalıdır. Bu durum aşırı boyutlara ulaşırsa ve ayrıca örneğin öfke nöbetleri, saldırganlık ve hatta şiddete başvurma isteği ile ifade edilirse, belirli koşullar altında yardım almalısınız.
Aşırı sinirlilik, özellikle başka semptomlarla birlikte geliyorsa, depresyon belirtisi olabilir.
Sinirlilik sürecinde erkekler sadece kendi hallerine sinirlenmez etrafındaki olgulara da sinir olur, bu durum sadece kendi mutsuzluğuna sebep olmakla kalmaz ve çevresindekileri de mutsuz eder.
2. Bağımlılık yapıcı davranışBağımlılık davranışı depresyona da işaret edebilir, çünkü erkekler genellikle yalnızca fiziksel şikayetleri olduğunda doktora giderler ve örneğin alkol gibi sarhoş edici maddelerle olumsuz duyguları hafifletmeye çalışırlar.
Yurtdışındaki bir üniversitedenin hastanesi, Psikiyatri ve Psikoterapi Kliniği ve Polikliniği Direktörleri alkol tüketimi veya genel olarak riskli tüketim davranışı olarak tanımlamıştır.
Bununla birlikte, bağımlılık davranışının sarhoş edici maddeler aracılığıyla ifade edilmesi gerekmez, aşırı spor da bir bağımlılık olabilir.
3. Cinsel bozukluklarİlaç almanın veya bazı fiziksel hastalıkların yanı sıra depresyon, ereksiyon sorunları gibi cinsel bozuklukların en yaygın nedenlerinden biridir. Hatta depresyon vakalarının yüzde 80 ila 90’ında libido kaybı meydana gelir. Kalıcı sorunlar yaşarsanız, tıbbi yardım alın.